Ez viheti el a mobilnetet az iPhone-odon

Telepítetted a legújabb operációs rendszert, az iOS 9-et az iPhone-odra és hirtelen sokkal gyorsabban kezdett fogyni a mobilneted? Az alapértelmezetten bekapcsolt Wi-Fi Assist lehet a hibás – az Apple-t be is perelték miatta, megmutatjuk, hol tudod kikapcsolni.Az iOS 9-cel jött a vitatott szolgáltatásAz iOS 9 egy új operációs rendszerhez méltóan nem csak kisebb foltozgatásokat jelent az Apple mobilkészülékeit használók számára, hanem számos teljesen új funkciót is hozott. Egyik ezek közül a Wi-Fi Assist, ami egyáltalán nem rossz találmány, de költséges meglepetés is lehet, ha nem tudunk róla.

A funkció az internet-elérést hivatott gyorsítani azokban az esetekben, ha az aktuális Wi-Fi hálózaton a sebesség lecsökken: ekkor észrevétlenül a mobilnet adatforgalmát is igénybe veszi a készülék, így javítva a felhasználói élményt, és növelve az internetezés sebességét.

Ezzel alapvetően semmi gond nem lenne, ha tudunk róla. A funkció azonban az iOS 9 telepítésekor alapértelmezetten be van kapcsolva, és ha nem figyelünk eléggé, néhány lassú Wi-Fi hálózat miatt könnyen elfogyhat az adatforgalmi keretünk, vagy tetemes számlával nézhetünk szembe.

Itt tudod kikapcsolni a Wi-Fi Assist opciótKét magánszemély be is perelte már az Apple-t emiatt, ugyanis anyagi veszteséget okozott számukra a Wi-Fi Assist. Időközben a terméktámogatási oldalra felkerült egy részletesebb tájékoztató a szolgáltatásról, de a felperesek szerint ez túl későn történt, náluk már megtörtént a kár.

Ha neked is gyanúsan nőtt az adatforgalmad, vagy ezt szeretnéd megelőzni, akkor az iOS-t futtató készüléked menüjében a Beállítások > Mobiltelefon rész alatt a Wi-Fi Asszisztens funkciót kapcsold ki (angol nyelvű készülék esetén a Settings > Cellular > Wi-Fi Assist opciót keresd).

Forrás: hvg.hu

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának