Fél perc alatt is feltölthető a mobiltelefon

Nem kamu, sőt, még csak nem is egy akkumulátor-pusztító módszer, bár igaz, hogy még várni kell néhány évet, amíg kézbe vehetjük az extrém gyorstöltőt.Hipergyorstöltő

Indulnál kirándulni, vagy munkába, és észreveszed, hogy elfelejtetted feltenni tölteni a telefont a tegnap este – bárki számára ismerős lehet a szituáció. Ezt igyekszik megoldani egy cég, akik forradalmi technológiával álltak elő.

A StoreDot nevű startup kvantumpontos technológián alapuló akksija több mint meggyőző: a demóban egy Samsung Galaxy S4-et töltenek fel vele 27%-ról kevesebb mint harminc másodperc alatt, ami nagyjából négyszázszoros sebességnövekedés a telefon gyári töltési sebességéhez képest.

Bár a technológia egyelőre még nem áll készen a gyártásra (jelenleg túl nagy és túl drága ahhoz, hogy a telefonokban is alkalmazni lehessen), az izraeli cég szerint a forradalmi akksi akár három-négy éven belül is piacra kerülhet, amivel minden bizonnyal teljesen felforgatnák nem csak a telefonok, de a tévék és a digitális tárolók piacát is.

Forrás: player.hu

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának