Haláltusát vív a Windows Phone

Óriási leépítést jelentett be a Microsoft, ezzel gyakorlatilag kivégezve az okostelefonos üzletágát. Érdektelenség és számos rossz döntés vezetett odáig, hogy az egykor a világ legfontosabb gyártójaként számon tartott Nokia a Microsoft karjaiban vérezzen el.Bill Gates, Satya Nadella és Steve Ballmer a Microsoft új vezérigazgatójának bemutatásakor

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a cég összes alkalmazottjának küldött levélben jelentette be, hogy a cégtől 7800 személyt építenek le, és ez jórészt az okostelefonos részleget érinti. Ez tulajdonképpen pontot tesz annak a 2011-ben kezdődő történetnek a végére, aminek központi témája a Microsoft és a Nokia együttműködése, majd a finn gyártó felvásárlása volt.

A két cég 2011-ben kötött stratégiai együttműködést, mely első körben a Symbian operációs rendszer Windows Phone-ra történő cseréjében nyilvánult meg, majd rá két évre, 2013-ban a Microsoft fel is vásárolta a Nokia mobilgyártó részlegét, ekkortól tűntek el a Nokia okostelefonok, és helyüket átvették a Microsoft Windows Phone márkanevű készülékei.

Úgy tűnik, ez már nem lesz többet így, hiszen a részleg leépítésével 7,6 milliárd dolláros értékcsökkenési leírást is végrehajtanak – ez gyakorlatilag a Windows Phone-sztori teljes bukását jelenti, hiszen a Nokia mobilgyártó részlegét ennél kevesebbért, 7,2 milliárd dollárért vásárolták fel.

Bár a Microsoft vezetői állítják, nem áll le a Windows Phone-ok gyártása, és ezután is tervezik csúcsmobilok kiadását a rajongók számára, ám az a tény, hogy négy és fél évvel az operációs rendszer bevezetése után sem érdekli túlzottan a Windows telefonos ökoszisztémája a fejlesztőket, nem sok jót sugall.

Mi azért szerettük a Windows Phone-t, a még Nokia márkanév alatt megjelenő Lumia 800 és 920 is elnyerte tetszésünket, de a HTC Radar is egy kiváló darab volt. Ha téged is elszomorít a Windows Phone bukása, de kedveled a rendszer egyszerűségét és letisztult dizájnját, akkor nézz be boltunkba, és válogass vadonatúj és használt készülékeink közül, ahol bőven találsz magadnak Windowsos telefont.

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának