Így töltsd helyesen a telefonod

Összeállítást közölt az egyik akkumulátor-gyártó arról, hogyan is kéne helyesen tölteni telefonjainkat, hogy minél hosszabb ideig tudjuk használni az akkut. Ezeket javasolják ők.Telefon a töltőbenA Battery University nevű oldalon jelent meg egy lista, ami akkumulátortöltési tippeket tartalmaz, és azt próbálják elmagyarázni, hogyan töltsük helyesen telefonjaink, és egyéb eszközeink akkumulátorait, hogy azok minél hosszabb ideig életben maradjanak. Ebben csak annyi a furcsa, hogy az oldal mögött egy akkumulátorokat gyártó cég áll, akiknek sokkal inkább az lenne az érdeke, hogy új akkumulátort vegyünk (lehetőleg tőlük), ezért kissé furcsán hatnak az innen érkező tanácsok.

Ettől függetlenül érdemes lehet átfutni a tipplistát, csak nem árt kissé körültekintőbben hozzáállni.

A Battery University először is azt javasolja, hogy ne töltsük fel teljesen az akkumulátort, vagyis nem kell 100%-ig feltölteni az akksit, inkább csak 90% környékére, majd “szinten tartani”. Ehhez kapcsolódik a második tipp, miszerint nem hagyjuk éjszakára töltőn a telefont, ez ugyanis túlságosan leterheli az akkumulátort, így annak csökken élettartama.

A másik tipp, hogy se túl hidegben, se túl melegben ne töltsük az akkumulátort: ez előtt a tipp előtt kissé értetlenül állunk, hiszen a nulla fok körüli hőmérséklet, vagy a 30 fok feletti hőség egyáltalán nem tesz jót semmilyen elektromos készüléknek, attól függetlenül, hogy éppen töltik vagy sem.

Az utolsó tanács, hogy cseréljünk töltőt, ha töltés közben nagyon forróvá válna a készülék. Ez azért is lehet fontos, mert ha szokatlanul forró a telefon, akkor vagy maga a készülék, vagy a töltő is lehet hibás, ilyenkor érdemes szakszervizbe vinni, esetleg egy másik töltővel próbálkozni.

Annyit azért mindenképp érdemes hozzáfűzni a témához, hogy a javaslatok lítium-ion típusú akkumulátorok mellé íródtak, és a mai készülékek túlnyomó többségét lítium-polimer akksival szerelik.

És egyébként az utóbbi idők tapasztalata azt mutatja, hogy manapság már nem kell túlzottan rágörcsölni a telefonok töltésére: tegyük fel tölteni, amikor szükséges, és inkább használjuk a készüléket, ahelyett, hogy azt számolgatnánk, hány százalékig is kéne ma éppen lemeríteni, hogy jó legyen.

Ha pedig biztosra szeretnél menni, jobb, ha beszerzel egy minőségi külső akkumulátort, így akkor sem kell izgulnod, ha éppen merülne a telefon, de nincs áramforrás a közelben.

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának