Jön az offline navigáció a Google Maps-be

Óriási csapást mérhet a térképeiket pénzért áruló navigáció szoftverek gyártóira a Google: a Google Maps legújabb verziója már offline is kínál navigációt, ráadásul ingyen és jó térképekkel.Offline navigációt hoz az új Google MapsAz talán senki számára nem kérdés, hogy a Google Maps a cég egyik legjobb szolgáltatása: a bárki számára ingyenesen hozzáférhető térképek nagyon részletesek, aktuálisak, sőt, bárki javíthatja is őket, ami tovább növeli a megbízhatóságukat. A világtérkép böngészése mellett az alkalmazás hangos, turn-by-turn navigációt is biztosít, ám eddig ez csak online működött.

Ennek a módszernek az óriási hátránya, hogy adatforgalmat használ, ami egy külföldi út során – amikor jellemzően leginkább szükség van a navigációra – igencsak magas költségekkel járhat. Arra eddig is lehetőség volt, hogy még otthon, az ingyenes WiFi hálózatot használva letöltsünk egy térképrészletet, ám ezen a navigáció nem működött.

A most megjelenő 9.17-es verziószámú Google Maps alkalmazással azonban ennek vége: ezentúl az előre letöltött térképrészleteken is működni a fog a navigáció, ennek használatához nem lesz szükség adatkapcsolatra. Ha ehhez a funkcióhoz hozzávesszük a Google Maps által használt térképek részletességét, nagyon elgondolkodtató, hogy miért is akarna bárki egy más offline navigációs szoftvert használni, amihez meg kell vásárolnia a térképet.

Az offline navigáció a Google Maps Androidos változatában élesedik, a napokban minden felhasználóhoz érkezik a frissítés, de aki türelmetlen, az már most letöltheti a friss appot, például erről a linkről. Természetesen az iPhone-tulajoknak sem kell majd sokat várniuk, a Google fejlesztői már dolgoznak a Google Maps iOS változatának frissítésén is.

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának