Megverte az iPhone 6 a Galaxy S5-öt

Legalábbis a Google keresési statisztikái szerint mindenképp. Idén is elkészült a visszatekintő, ezt kerestük tavaly a guglival.

Többeket érdekelt az iPhone 6, mint a Galaxy S5

Mint minden évben, így idén is előrukkolt a Google egy érdekes statisztikával, amiből az derül ki, mik volt a legkeresettebb kifejezések a keresőmotorban. A lista meglehetősen reális képet ad az internetezők érdeklődési köréről, hiszen a keresőóriás sok ezer milliárd keresésre alapozva állította össze.

Régen ZeitGeist néven volt ismert a statisztika, idén azonban egyszerűen az Év keresése névre keresztelték. Rögtön két listát is mutatunk, az egyik az általános keresőkifejezéseket veszi alapul, míg a második kimondottan az IT/tech témájú kulcsszavak toplistája.

Az általános rangsort az idén elhunyt legendás színész, Robin Williams vezeti, majd következik a (nyilván labdarúgó) világbajnokság, és a sokakat rettegésben tartó ebola járvány.

A tech tematikájú keresőszavak mezőnyét nagyon uralják a mobiltelefonok, az első hat helyen valamilyen okostelefon neve szerepel. A mezőnyt az iPhone 6 vezeti, aztán következik a Samsung Galaxy S5 és a Nexus 6.

Top 10 keresés (trend) 2014-ben

1. Robin Williams
2. World Cup
3. Ebola
4. Malaysia Airlines
5. ALS Ice Bucket Challenge
6. Flappy Bird
7. Conchita Wurst
8. ISIS
9. Frozen
10. Sochi Olympics

Top 10 keresés (trend) az IT-ban, 2014-ben

1. iPhone 6
2. Samsung Galaxy S5
3. Nexus 6
4. Moto G
5. Samsung Note 4
6. LG G3
7. Xbox One
8. Apple Watch
9. Nokia X
10. iPad Air

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának