Nem a méret számít, hanem a kitartás

Újabb reprezentatív felmérésből derül ki, hogy a vásárlók számára a legfontosabb a telefonok akkumulátorainak teljesítménye. És kijelzőből sem a legnagyobbat preferálják.A gyorsan kimúló akkut utálják a legjobbanBizonyára már senki számára sem újdonság, hogy manapság az okostelefonok felhasználói számára nem a processzor, a megapixelek és a memória mérete a legfontosabb tényező. Bár nyilván ezek is számítanak, de sokak számára mit sem érnek, ha a készülékük egy napig sem bírja egy feltöltéssel. Persze vannak erre alternatív megoldások, ráadásul nem is egy, sőt, a jövő egészen ígéretes, de egyelőre főleg a sóhajok és óhajok maradnak.

Most a Huawei rendelt egy, 21 európai országra kiterjedő felmérést, melynek romániai eredményére nem sikerült rátalálnunk, de a magyarországi adatokból is jól lehet szemezgetni – főként, hogy erős a megérzésünk, az itteni válaszok sem különböztek sokban.

A 18-50 év közötti internetezők körében végzett kutatás legfontosabb következtetése, hogy számukra egy készülék vásárlásakor az akkumulátor teljesítménye az elsődleges, csak ezután következik a telefon ára, majd az operációs rendszer. A méret is számít, de főként a 4-5,1 hüvelykes modellek a kelendőek – ezekből gyakorlatilag csúcskészülék nem is létezik, leginkább az alsó- és középkategóriában találunk ekkora kijelzővel szerelt készülékeket.

A legtöbb válaszadó, pontosabban 65 százalékuk a szolgáltatótól szerzi be telefonját, 80 százalékuk saját maga vásárolja privát célra. A megkérdezetteknek több mint a fele (68%) minden nap internetezik okostelefonján. A leggyakoribb online tevékenység az e-mailezés (80%), de a top 3 között van a közösségi hálózatokon történő aktivitás (77%), és az instant üzenetek küldése/fogadása (50%) is.

Az online zenei szolgáltatások már kevésbé elterjedtek, a magyarországiak 45 százaléka használ ilyet, újságot és folyóiratot pedig csak 34 százalékuk olvas telefonon. A chat szobák lassan kikopnak az internetről, a megkérdezettek alig látogatnak ilyet, de az online film- és sorozatnézés sem népszerű – legalábbis telefonon.

Forrás: hvg.hu

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának