Samsung Galaxy Alpha: itt kezdődik a telefon

A változások szele a legnagyobbakat is eléri, és ez alól a Samsung sem kivétel. A Galaxy vonalat erősítő Alpha végre némi új lendültet hoz a Samsung famíliába, és egyedi készülékként kerül az asztalra.Samsung Galaxy Alpha a Notebook GSM-nél

A Samsung Galaxy szókapcsolatról nem feltétlenül a forradalmi újítások jutnak eszünkbe, de a koreai gyártónál is rájöttek, hogy érdemes lenne néhány jó döntést hozni. Ez most abban nyilvánul meg, hogy kihoztak egy ultrakönnyű, nagyon vékony, méreteiben a tökéletességre hajazó telefont, ami egészen prémium minőségűre sikeredett, ezért könnyen lehet nemcsak a Samsung kedvelői, de bárki számára a legjobb választás.

Az első, és egyik legfontosabb változás az anyaghasználatot érinti. Amikor kézbe vesszük az Alpha-t nem árad belőle az az olcsó műanyag érzés: bár a háta továbbra is plasztik, a telefon kerete minőségi fémből készült, ami óriásit dob a használati feelingen. Ezen kívül a vastagsága is sokat számít, hiszen sokkal inkább vékonyságnak lehet nevezni, szinte észrevétlenül simul az ember kezébe.

A változás ideje

Szintén fontos újítás a negyedik generációs Gorilla Glass védőüveg használata a kijelzőn – ez látszani ugyan nem látszik, de cserébe gondoskodik arról, hogy ne kelljen folyton azon idegeskednünk, hogy a zsebben a kulcs megkarcolja a telefon képernyőjét.

Samsung Galaxy Alpha a Notebook GSM-nél

A Gorilla Glass mögötti kijelző önmagában is említést érdemel, ugyanis a képminőség ragyogó: a HD felbontás nagyon passzol a 4.7 hüvelykes képátlóhoz, és a kontraszttal sem lesz gond, minden bizonnyal napfényben is kiválóan olvasható marad a tartalom.

Lesz is, amit nézni rajta, hiszen a 12 megapixeles kamera kép- és videókészítésben is megállja a helyét. Ha pedig ráununk a fotózásra és videózásra, akkor más forrásból is dőlhet a tartalom, hiszen a készülék 2-4G-ig mindent támogat, és persze az a/b/g/n/ac szabványú WiFi sem hiányozhat.

Fincsi extrák

A tartalmakat a 32 gigás belső tárhelyre lehet pakolni: bár microSD kártyával nem tudjuk bővíteni a készüléket, a saját kapacitása nem nagyon fog problémát jelenteni.

Az Alphának van még néhány trükk a tarsolyában, mint például a 2.1 megapixeles előlapi kamera, a GPS modul, és egy 1860 mAh-s akkumulátor, aminek a teljesítménye a tesztek szerint valamiért jobb, mint amilyenre számítanánk a számok alapján.

Az extrák terén számolhatunk egy ujjlenyomat-leolvasóval is. Ez nemcsak arra jó, hogy a lezárt kijelzőt feloldjuk, de adatainkat is védhetjük vele, sőt, kedvenc weboldalainkra is be tudunk jelentkezni így.

Samsung Galaxy Alpha a Notebook GSM-nél

Mindezt kiegészítik a Samsung saját fejlesztésű funkciói, amik például megállítják a videókat, vagy lekapcsolják a fényerőt, ha nem nézünk a képernyőre, lekapcsolják a fényerőt, sőt, ha nagyon kényelmesek vagyunk, akár a szemünk mozgatásával is tudjuk görgetni a tartalmat a képernyőn.

Galaxy Alpha: kérünk még!

Összességében a Samsung Galaxy Alpha jelen esetben többet jelent, mint egy újabb készülék az amúgy is népes Galaxy családban. Egyrészt egy nagyon jól sikerül és jól árazott telefonról van szó, másrészt a változás szelét is hozza magával.

Csak remélni lehet, hogy a koreai cég fejesei egyfajta alapnak használják az Alphát, és a későbbiekben még több hasonló mobilt látunk tőlük.

Addig is meg tegyük zsebre ezt.

 

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának