Szeretnéd, ha kétszer annyit bírná a telefonod akkumulátora?

Naná, hogy szeretnéd, minden jel erre mutat, hogy ez minden okostelefon-tulaj legnagyobb vágya. Megmutatjuk, hogy lehet belőle valóság.

Több megoldás is van a gyorsan merülő akkura

Minden felmérés, fórum és szavazás azt mutatja, hogy az okostelefonok jelenlegi legnagyobb hibája a rövid élettartam. Nem is csoda, hiszen a képernyők mérete és felbontása növekszik, a processzoroknak lassan annyi magjuk van, mint egy dinnyének, de az akkumulátorok régóta változatlanok.

Az egy-két napos üzemidőre állt elő egy megoldási javaslattal Anglia egyik legismertebb feltalálója, James Dyson, aki a Sakti3 cégen belül ígéretes eredményekről számolt be. Egy új típusú akkumulátort fejlesztenek, melyben a gyúlékony elektrolit helyett valamilyen szilárd anyagot használnak: ezzel az energiasűrűség duplájára nőhet, az akkumulátor kevésbé veszélyes, és kevésbé környezetszennyező.

Dyson a cég ötletébe 15 millió dollárt fektetett – a tőkeinjekció célja, hogy a prototípus kereskedelmi forgalomba kerüljön. Először Dyson vezeték nélküli porszívóiban, majd telefonokban is.

Persze ilyen prototípusokról már korábban is lehetett hallani, és egyikből sem lett még vásárolható termék, és a mostani előtt is hosszú még az út. Ennek ellenére jól hangzik az ötlet, de amíg valósággá válik, azt ajánljuk, szerezzetek be egy kisméretű, zsebben elférő, hordozható akkumulátort, ami rengeteg kellemetlen helyzettől menthet meg, főleg utazás során.

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának