Tízszer gyorsabban töltődik az új akku

Villámgyorsan, akár percek alatt feltöltődő akkumulátorral kecsegtet a Huawei. Azt még nem tudni, hogy a gyors töltés mennyire befolyásolja az akku élettartamát, de egyelőre ígéretes fejlesztésnek tűnik.Gyorsan töltődő akkun dolgozik a HuaweiBár az utóbbi években az okostelefonok üzemideje javult, de az akku továbbra is az egyik legégetőbb probléma: nem elég, hogy hamar merül, melléje még sokáig is tart feltölteni. Ez utóbbi problémára kínál megoldást a Huawei: a legnagyobb kínai telefongyártó azt állítja, megtalálták a módját, hogyan lehet a jelenleginél tízszer gyorsabban feltölteni egy akkumulátort.

A gyártó egy olyan lítium-ion akkut mutatott be, ami öt perc alatt töltődött fel 48%-os kapacitásra. Ráadásul egy méretes, 3000 mAh kapacitású teleppel tartották a bemutatót, ami tovább emeli az új technológia érdemeit. Kisebb méretű akku is volt kéznél, egy 600 mAh-s modellt két perc alatt töltöttek 68%-ra – összehasonltásképpen a Samsung Galaxy S6-ban egy 2550 mAh-s, míg az iPhone 6-ban egy 1810-es telep van.

“Hamarosan elérjük azt, hogy az okostelefonunkat teljesen fel tudjuk tölteni, mialatt megiszunk egy kávét!” – lelkendeztek a gyártó képviselői. Technikai részleteket is elárultak az újdonságról, ezek szerint a lítium ionok tárolását és mozgását változtatták meg, ennek köszönhető a töltési sebesség növekedése. A Huawei képviselői szerint az új technológia nagy változásokat idéz majd elő az okostelefonok, elektromos autók és más okos eszközök iparában.

Időközben több más cég is dolgozik azon, hogy jobbá tegyék az akkumulátorok töltését, a Nikola Labs például rádióhullámok használatával töltene, ezt a technológiát már néhány hónapon belül piacra dobhatják.

A hidrogén-alapú üzemanyagcellák gyártásával foglalkozó brit Intelligent Energy egy olyan iPhone 6 akkumulátor prototípusán dolgozik, amelyet egy hétig nem kell feltölteni.

Arról egyik új technológia esetében sincs hír, hogy mikor és mennyiért lesznek elérhetőek, illetve, hogy az új módszerek mennyiben befolyásolják majd az akkumulátorok élettartamát.

Forrás: CNN

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának