Ünnepi iPad Mini teszt

A két ünnep közt volt némi időm meg szerencsém, (de inkább előbbi :) ) hogy szembenézzek az iPad Mini-vel. Egy 32GB -os WiFi-s verziót nyüstöltem néhány napig. Ezután a néhány nap után bizton állíthatom, hogy beleszerettem, fülig. Hogy mitől lesz az emberfiának “instant get” érzése, ha kézbe veszi? Nézzük csak:


Kézbe véve már elsőre érezni, hogy Apple terméket tartok a kezemben,  köszönhetően az ígényesen kidolgozott csomagolásnak. A dobozt kinyitva elénk tárul a kicsike, alatta elrejtve a töltő és az új lighting adatkábel, fülest nem kapunk.

Első benyomásom az volt, hogy “ÖÖÖ wow”, mivel durván karcsú lett a vas. Hihetetlenül könnyű és a súlya miatt egyenesen kellemes és élmény tapizni meg kézben tartani. Bekapcsolás után végigjárva a szokásos regisztrációs felületeket végre élesben lehetett nyomkodni a picikét.

Elmondok néhány dolgot, hogy tisztában legyünk ezekkel mielőtt tovább folytatnám a mondókám. Gyakorlatilag a Mini egy összenyomott iPad 2 és ez visszaköszön például a kijelzőben, ami ugyanúgy 1024×768 pixel felbontású – ez elsőre nyilván furcsa lesz azok számára akik retinás  iPad 3-at vagy más, nagyobb felbontású tabletet használnak. Egyébként ezt a  felbontást még én is emésztgetem szép csendesen magamba szállva. :) Azt persze hozzátenném, hogy jobb a képminőség, mint az iPad 2-ben, hiszen ugyanannyi  pixel kisebb helyre van összegyúrva.

Tovább haladva az LCD panel alatt találjuk az ugyancsak az iPad 2-ből már jól ismert hardvereket, ilyen például az A5-ös Apple chip, a processzor ami Dual core-os, 1000 MHz, ARM Cortex-A9-es, mindez nyakonöntve 512MB RAM-al. Persze, igen, tudom a csúcs iPad 4 ennél jóval többet tud, viszont a Minit nem is abba a szegmensbe szánták. Egy olcsóbb, kompaktabb kivitelű iPad-et kapunk, ami böngészéshez és a legtöbb játék gördülékeny futtatásához tökéletesen elég lehet. Az előnyei viszont az iPad 3 vagy 4-el szemben például, hogy nem tapasztaltam melegedést, hosszabb, huzamosabb terhelés alatt. Továbbá előrelépést jelent az iPad 2-höz képest az 5 megapixeles hátlapi kamera, elöl pedig egy 1.3 megapixeles kamera nyújt jobb képminőséget a videotelefonálás közben.

Visszatérve a méreteire egyszerűen nem tudok betelni vele, gépelés közben is kényelmesen elértem a virtuális billentyűket a két hüvelykújjammal. Olyannyira tetszetős darab, hogy amint hazahoztam a család apraja-nagyja lecsapott rá, gyakorlatilag 1 teljes napot csak ők tapizták, volt aki kártyázott rajta, volt aki a híreket nyalta át reggel vele. Ez igazolja azt is, hogy mennyire egyszerű a használata. Mi tagadás miután újra megkaparintottam még a wc-re is magammal vittem :) Tökéletesen kiváltotta a laptopom nyújtotta mindennapi funkciókat: böngészés, facebook, e-mail stb.

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy Steve Jobs tévedett mikor azt a kijelentését tette, miszerint  nem lehet élvezhető és használható tabletet csinálni 8 cól alatt, mert ez az! 8 cól alatti, élvezhető és szinte mindenre elég amire egy átlag júzernek szüksége lehet.

Ha te is úgy gondolod, hogy Steve bácsi nagyot tévedett és téged is elkapott az a bizonyos “instant get” érzés akkor engedj a kísértésnek majd rendeld meg itt! ;)

Kívánok további kellemes ünnepeket és boldog új évet! ;)

 

Galéria:

Pin It
Szólj hozzá:

Exkluzív ajánlatok klubtagoknak

  • Exkluzív kedvezmények klubtagok részére
  • Elsőként értesülsz minden akciónkról
  • Értékes kiegészítők és egyéb nyeremények a hónap vásárlójának